Skip to content Skip to footer

До Дня Державності України у ТРЦ Respublika Park встановили ще одну відновлену «Україну»

До Дня Державності України у ТРЦ Respublika Park відбувся концерт на легендарному піаніно, яке евакуювали із зони бойових дій.

14 липня відомий композитор і піаніст Євген Хмара разом із українською співачкою, фіналісткою шоу «Х-фактор» та дружиною Odara зіграли на культовому піаніно «Україна», яке було евакуйоване із зони бойових дій та відреставроване в рамках благодійного проєкту Групи компаній «Октава» — Voice of Life. Тепер піаніно стоятиме на 2-му поверсі ТРЦ Respublika Park в оазисі, де кожен зможе зіграти улюблену мелодію.

Особливе музичне свято відбулося 14 липня. На присутніх чекала незабутня музична атмосфера з композиціями Євгена Хмари та виступом юних артистів, талановитих зірочок творчого обєднання «Парадіз», які є артистами проєктів «Голос Країни Діти», «Дитяче Євробачення» та інших талант шоу! Voice of Life вже підтримали такі відомі українські артисти, як Дмитро Шуров, Jamala, ТНМК, «Друга ріка» тощо.

«Дякую всім, хто долучився до нашого проєкту та підтримав його. Такі проекти, як Voice of Life, повертають людям віру в краще майбутнє та зберігають нашу національну спадщину. Завдяки нашому проєкту Voice of Life вдалося врятувати ще одне піаніно «Україна», яке сьогодні ми даруємо місту і залишемо тут у ТРЦ», – зазначила СЕО «Octava Capital» Тетяна Андріанова.

«Пишаємося, що нам разом з партнерами вдається робити такі справжні добрі справи. Адже, разом ми зберігаємо музичну спадщину нашої Країни. Щиро дякуємо неперевершеному Євгену Хмарі за неймовірний виступ, атмосферу, безмежний позитив та енергію добра!», – зазначила Генеральний директор ТРЦ Respublika Park Юлія Щаслива.

Перше відреставроване піаніно «Україна» було встановлено в КПІ, до 125 річчя вишу. Друге – презентоване на Подолі за участі першого амбасадора проєкту Voice of life – Дмитра Шурова, відомого українського автора-виконавця, композитора та музиканта, засновника та соліста Pianoбой. Третя «Україна» – знаходиться у ТРЦ Gulliver, а четверта радує учнів Ірпінської гімназії№3. Сьогодні ще один культовий інструмент знайде свою домівку у ТРЦ Respublika Park, де радуватиме відвідувачів центру на постійній основі. Кожен зможе у будь-який час заграти на культовому інструменті свою улюблену мелодію.

Довідка: Клавішний інструмент «Україна» є важливим елементом музичної спадщини нашої країни. Навіть після припинення його виробництва у 2000 році, він залишається символом безлічі подій в історії України. Voice of life – соціальний проєкт, спрямований на відновлення, збереження та просування цієї автентичної культурної спадщини, а також на надання підтримки мистецьким установам, які постраждали від війни.

Додатковою метою Voice of life є відновлення відомого національного бренду «Піаніно для кожного» (Piano for all) та випуск інструментів для встановлення у громадських місцях, забезпечуючи доступ до музики для всіх верств населення.

Leave a comment