Skip to content Skip to footer

Група компаній Октава до Дня міста подарувала Києву оновлену “Україну”

24 травня відомий композитор і піаніст Євген Хмара разом із талановитими дітьми нашого міста зіграли на культовому піаніно «Україна», яке було евакуйоване із зони бойових дій та відреставроване в рамках благодійного проєкту Групи компаній «Октава» — Voice of Life.

Особливе музичне свято відбулося 24 травня біля центрального входу у ТРЦ Gulliver. На присутніх чекала незабутня музична атмосфера з композиціями відомих авторів, виконаними на культовому піаніно. Voice of Life вже підтримали такі відомі українські артисти, як Дмитро Шуров, Jamala, ТНМК, «Друга ріка» тощо.

«Українська музика здатна звучати на найрізноманітніших інструментах. Проте особливо приємно, коли вона виконується на українських інструментах. Це надзвичайно важливо, адже йдеться про збереження нашої історії та побудову нашого майбутнього», – зазначила СЕО «Octava Capital» Тетяна Андріанова.

Соціальну ініціативу Групи підтримують і в Департаменті культури КМДА. Зокрема, представниця Департаменту Богдана Шуманська зауважила, що участь талановитих дітей Києва у такому концерті є надзвичайно важливою, адже це не лише надає їм можливість показати свої таланти, але й сприяє збереженню та розвитку української музичної культури. Молоде покоління – це наше майбутнє, і такі заходи допомагають їм усвідомити свою роль у збереженні національної спадщини.

Перше відреставроване піаніно «Україна» було встановлено в КПІ, до 125 річчя вишу. Друге – презентоване на Подолі за участі першого амбасадора проєкту Voice of life – Дмитра Шурова, відомого українського автора-виконавця, композитора та музиканта, засновника та соліста Pianoбой. До дня Києва проєкт із відновлення «України» – Voice of Life подарував Києву, інструмент знаходитиметься у ТРЦ Gulliver, де радуватиме відвідувачів центру на постійній основі. Кожен зможе у будь-який час заграти на культовому інструменті свою улюблену мелодію.

Leave a comment