Skip to content Skip to footer

Компанія Nota Group спільно з Compass FM впроваджують програму управління майном, для українців, які знаходяться за кордоном


Спеціалісти Групи компаній Octava – Nota Group та Compass FM впроваджують програму управління майном «під ключ».
Під час війни страхові компанії відмовляють у страхуванні ризиків, пов’язаних з обстрілами. А це означає, що отримати компенсацію в разі збитків, завданих обстрілом, наразі неможливо.

Укладання договору управління майном дозволяє не лише захистити своє майно від можливих фінансових втрат пов’язаних з цими ризиками, а й закриває потреби тих громадян, котрі знаходяться за кордоном та не мають можливості наглядати за власним житлом.

«Як показує практика, у більшості випадків допомогу у нагляді за житлом здійснюють родичі, сусіди або ріелтор. Але така допомога не рятує власників квартир від можливих збитків, пов’язаних з пожежею, залиттям або крадіжкою», – пояснює юрисконсульт Nota Group Юрій Бойко в коментарі РБК-Україна.

Загалом послуги програми управління майном включатимуть:

  • Технічний аудит нерухомості
  • Оцінку майна
  • Пошук потенційних орендарів або покупців
  • Переговори з орендарями або покупцями
  • Перевірку благонадійності контрагента
  • Юридичний супровід угод з нерухомістю
  • Контроль виконання зобов’язань
  • Послуги з технічного обслуговування майна

Вжиття заходів щодо фізичного збереження і юридичного захисту майна

Управитель управляє майном згідно з умовами, зазначеними у договорі. Наприклад, в договорі можна передбачити, що управитель повинен здавати житло в оренду, контролювати його стан та перераховувати орендну плату власнику нерухомості, або ж можна встановити право управителя на продаж квартири та обумовити ціну та деталі операції. Оплата послуг управління визначається в договорі.

“Слід зазначити, що найважливішим аспектом договору управління майном є те, що управитель несе повну відповідальність за можливі збитки, завдані житлу, яке перебуває під його управлінням — він має компенсувати всю суму збитків, якщо не доведе, що вони виникли внаслідок непереборної сили або неправильних дій установника або вигодонабувача”, – зауважує СЕО “Октава Капітал” Тетяна Андріанова.

Але, як і в разі страхування, договір управління майном не компенсує збитки, завдані бойовими діями, оскільки ця подія вважається обставиною непереборної сили, за яку управитель не несе відповідальності.

Вірно укладений договір управління нерухомим майном може бути корисним для різних ситуацій, зокрема, коли власник бажає забезпечити ефективне розпорядження своєю власністю та врегулювати аспекти управління своїм майном.

Leave a comment