Skip to content Skip to footer

У рамках ініціативи Post War Greening Групи компаній Octava відновлено чергову зелену зону

Селище міського типу Бородянка  на Київщині одне зі найбільш зруйнованих населених пунктів області внаслідок повномасштабного вторгнення. Окрім будівель та об’єктів інфраструктури у населеному пункті постраждали й зелені зони, які знищені ворожими танками та ракетними обстрілами, зокрема – зона на кільцевій, яка радо зустрічала гостей Бородянки, але стала одним з форпостів стримування ворога. 

Тепер на місці, де точилися запеклі бої та стояли фортифікаційні споруди, завдяки першій в Україні ініціативі озеленення міст і територій постраждалих внаслідок російської агресії,  впорядковано та відновлено зелену зону в Бородянці.

Саме тут пролягав основний шлях для наступу окупантів на Київ під час широкомасштабного вторгнення росії в Україну, і 27 лютого 2022 року в цьому місті  точилися бої наших захисників з колоною ворожої техніки, яка намагалася прорватися по вулиці Центральна.

Під час вторгнення тут встановили фортифікаційні споруди та укріплення для оборони, і коли були бої це місце постраждало не тільки від техніки, але й від снарядів. Після розмінування та впорядкування зони було прийнято рішення висадити все наново.

Відновити зелену зону вдалося в  рамках першої в Україні ініціативи повоєнного озеленення міст і територій, які постраждали внаслідок російської агресії – Post War Greening, яка заснована Групою компаній Octava разом з найбільшим в Україні розплідником рослин для зовнішнього озеленення MegaPlant та покриває 70% вартості рослин учасникам ініціативи.

Завдяки участі громади в проєкті тепер відновлену зелену зону прикрашають японські спіреї Little та Golden Princes, ялівці Blue Chip та Blue Carpe, а також ялівці сорту Old Gold.

“Дякуємо ініціаторам Post War Greening за корисні починання, адже відновлення зелених зон треба починати вже зараз. Наразі ми плануємо співпрацювати з Post War Greening і наступного року та вже проводимо підбір локацій для відновлення”, – зазначає Віктор Деравчук, житель Бородянської громади та учасник ініціативи.

За словами СЕО Групи компаній «Октава Капітал» Тетяни Андріанової, такі екологічні ініціативи допоможуть не просто відновлювати зелені зони постраждалих від вторгнення громад, але й  завчасно протидіяти екологічним проблемам які спричиняють бойові дії.

“В синергії приватного бізнесу, державної влади, органів місцевого самоврядування, ініціативних людей та партнерів ми зможемо ефективно протидіяти екоциду який спричиняють ворожі війська на території нашої держави, а також закласти фундамент екологічної стійкості України в процесі повоєнної відбудови”, – додає Тетяна Андріанова.

Нагадуємо, що попередньо в рамках проєкту Post War Greening було відновлено зелену зону в Києві на Подолі, де під час бойових дій були встановлені фортифікаційні споруди.

Якщо Ваша зелена зона постраждала від ракет чи шахедів, завітайте на сайт https://postwargreening.octavacapital.ua та реєструйтеся для участі в ініціативі, а спеціалісти   допоможуть підібрати рослини для відновлення локації у Вашій громаді.

Leave a comment